Har nettopp vært gjennom en travel og innholdsrik bursdagsuke for både pappa og storebror i moseveien som ble et år eldre. Storebror hadde et ønske på kakebordet og det var mormors sjokoladekake. Mormor, som må sies å være en fantastisk mormor på alle vis, kom selfølgelig med en stor langpanne med denne saftige og gode sjokoladekaken. Jeg spurte om jeg kunne dele oppskriften på bloggen og det fikk jeg lov til. Så her er oppskriften på verdens beste sjokoladekake. Oppskriften er til langpannekake, eller skuffekake som fru Waldeland ville sagt :), men den kan og deles på to og lages som rund kake. Det som er en fordel er at denne kaken er ekstra god om den får stå et døgn eller tre før den serveres og kan med fordel fryses.
Oppskrift :
250 gr smør
2 dl vann
6 ss kakao
6 ts vaniljesukker
– varmes opp i en gryte
500 gr sukker
8 eggeplommer
– Røres i gryten. (Må ikke være for varmt for da «kokes» eggeplommen)
8 eggehviter stivpiskes
300 gram hvetemel
6 ts bakepulver
– Rør alt forsiktig sammen til slutt
– ha oppi langpanneform
– stekes på 175 grader ca 30 min
Fyll:
200 gr smør
500 gr melis
1 pl sjokolade
2 egg
Denne oppskrifta har jammen eg og fått av «mormor» i si tid…
Ja, det vil jeg tro 🙂 Denne kaken har vært favoritt i familien helt siden vi var søte og små 🙂
Når du seie smør er det melange eller meierismør?
Eg vil tru hu mormor bruker meieri smør. Skal høre med ho:)
Fru Waldeland må seie seg enig i at denne skuffekaka er ei av dei beste ho har smakt:) så nå tenker eg at den skal bakes i øvre Langgata og!!