Denne saftige gulrotkaken fikk jeg smake hos en venninne for noen år siden og har siden blitt en slager på kakebordet når det feires i moseveien. Den er enkel å lage, veldig saftig og kan med fordel bakes en dag eller to før servering. Jeg er veldig glad i alt som kan gjøres dagen i forveien 🙂 Oppskriften kan og dobles og lages som langpannekake eller rett og slett lages som små muffins / cupcakes! Absolutt til å anbefales 🙂
Oppskrifen :
4 egg
3 dl sukker
– Piskes til eggedosis
2 ts natron
2 ts kanel
1 ts salt
1 ts vaniljesukker
3 dl hvetemel
5 små eller 3 store revne gulerøtter
1 dl olje
– Bland alt sammen i en bolle
– Hell oppi en (liten) rund kakeform
– Stekes på 190 grader i ca 1 time
Krem:
100 gr philadelfiaost
50 gr smør
– røres hvitt
125 gram melis
1 ts vaniljesukker
– blandes i
Ha kremen oppå avkjølt kake og pynt gjerne med kakedryss eller oransje kokos
( kokos blandet med oransje konditorfarge – veldig dekorativt )