I dag fikk jeg lyst å bake litt og tenkte jeg kunne kombinere det med middag til ungene kom hjem fra skolen. Hadde ikke så mye spennende som kunne brukes til fyll, men fant en pakke pølser i kjøleskapet. Pølser, sammen med ketchup, ost og litt persille, ble veldig godt – faktisk. Det beste storebror noen gang har smakt mente han på, ikke hver dag jeg får det komplimentet når jeg serverer mat til de ganske så småspiste ungene i moseveien.
Deigen laget jeg ganske på slump, men sånn ca:
150 gr smør
5 dl varmt vann
1,5 ts salt
3 ts sukker
2 små egg (fra hønene i hagen)
1 pk tørrgjær
2 – 3 dl havrekli
2 – 3 dl fint rugmel
Hvetemel til passe deig
For å få en god gjærdeig har jeg erfart at elting og heving er veldig viktig.
Etter en times heving, kjevlet jeg ut deigen til et rektangel, hadde på ketchup, pølsebiter, ost og persille. Rullet sammen til en pølse og skar opp i ca 2-3 cm emner.
Etterheving i 1/2 til 1 time.
Stekes på 220 grader til de er gylne.
Kan pensles med melk rett etter steking for å få en mykere bolle.
Bollene er barnevenlige og smaker veldig godt 🙂
Ønsker deg en god tirsdag kveld 🙂
Tone´s