Sprø knekkebrød med hakkede mandler og solsikkefrø

Knekkebrød med knuste mandler og solsikkefrø

Knekkebrød med knuste mandler og solsikkefrø

I dag har jeg laget en porsjon med knekkebrød. Smaker godt og er veldig sundt!

Ca. 40 stk.

Du trenger:
3 1/2 dl sammalt rugmel
3 1/2 dl havregryn
2 dl hakkede mandler
2 dl solsikkefrø
1 dl sesamfrø
1/2 dl linfrø
1 dl kruskakli
7 dl vann
1 ts salt

Slik gjør du:

Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Tilsett vann og rør godt sammen. La den stå å svelle i 45 min.

Legg bakepapir på to stekebrett og smør røren til et tynt lag utover, med en baksiden av en spiseskje. Skjær i like store ruter med en pizzaskjærer eller en kniv, slik at det er lett å brekke knekkebrødene fra hverandre når de er ferdig stekt.

Stek knekkebrødene i en varmluftsovn på 180 grader i 30 – 45 mi. Midt under steketiden kan du bytte plass på brettene i ovnen slik at de blir stekt jevnt. La knekkebrødene stå og «tørke» på 100 grader i ca 30 -60 min (med døra litt open, så fuktigheten slipper ut)

Brekk dem forsiktig fra hverandre mens de ennå er varme, da er det enklere.

Tone´s 🙂

2 thoughts on “Sprø knekkebrød med hakkede mandler og solsikkefrø

  1. Lagte og knekkebrød igår. Har samme oppskrift, men uten mandler…hørtes spennande ut, det må eg prøva neste gong!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s