I dag har jeg laget en porsjon med knekkebrød. Smaker godt og er veldig sundt!
Ca. 40 stk.
Du trenger:
3 1/2 dl sammalt rugmel
3 1/2 dl havregryn
2 dl hakkede mandler
2 dl solsikkefrø
1 dl sesamfrø
1/2 dl linfrø
1 dl kruskakli
7 dl vann
1 ts salt
Slik gjør du:
Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Tilsett vann og rør godt sammen. La den stå å svelle i 45 min.
Legg bakepapir på to stekebrett og smør røren til et tynt lag utover, med en baksiden av en spiseskje. Skjær i like store ruter med en pizzaskjærer eller en kniv, slik at det er lett å brekke knekkebrødene fra hverandre når de er ferdig stekt.
Stek knekkebrødene i en varmluftsovn på 180 grader i 30 – 45 mi. Midt under steketiden kan du bytte plass på brettene i ovnen slik at de blir stekt jevnt. La knekkebrødene stå og «tørke» på 100 grader i ca 30 -60 min (med døra litt open, så fuktigheten slipper ut)
Brekk dem forsiktig fra hverandre mens de ennå er varme, da er det enklere.
Tone´s 🙂
Lagte og knekkebrød igår. Har samme oppskrift, men uten mandler…hørtes spennande ut, det må eg prøva neste gong!
Det må du prøve 🙂 Veldig godt med mandler i 🙂
klem