Denne helga har jeg vært utslått med feber og vond hals. Men, etter en hel helg på sofaen måtte jeg bevege meg litt i dag og da ble det en enkel bakst hvor kjøkkenmaskinen kan ta seg av det meste av arbeidet 😉
Har laget disse rosinbrødene tidliger, men da med hvetemel. Siden jeg prøver å kutte ned på hvetemel tenkte jeg å prøve med Spelt. De ble like gode og vel som det, så nå gleder jeg meg til å få ungene hjem fra skolen til hjemmelaget brød med brunost.
Oppskriften på disse brøda er :
1/2 liter vann
2 kopper sukker
100 gram smør
500 gram rosiner
– kokes opp i en gryte
1/2 liter melk
2 egg
-blandes oppi gryta
1 kg fint spelt mel
300 gram sammalt grov spelt
1 klype salt
100 gr gjær
Hvetemel til passe deig (tilsettes etterhvert mens deigen eltes)
-Blandes i en bolle
-Når melke/rosin-blandingen er ca 38 grader blandes alt sammen og eltes godt i ca 5-7 min. Ha i litt og litt hvetemel til deigen er passe «seig».
-Heves i 1/2 til 1 time
Deles opp i 8 emner og rulles til runde brød
-Heves under kjøkkenhankle på stekebrett i 1-2 timer (Dette er avgjørende for hvor store og «luftige» brødene blir)
-Smøres med blanding av egg og melk før de stekes på 210 grader i 20-25 min.
Avkjøles og serveres med smør og ost 🙂
Håper de faller i smak
Ønsker deg en fin mandag!
Tone´s
Dette må prøves. Såg gode ut